NEM ELÉRHETŐ – Kezdő vállalkozásnak támogatás?

ALIG MÁSFÉL HÉT MÚLVA KIVEZETÉSRE KERÜL AZ MFB NAGYSZABÁSÚ ESZKÖZFEJLESZTÉSI PROGRAMJA. NE MARADJON LE RÓLA!
Kezdő vállalkozás támogatás
parlaconsulting

parlaconsulting

Vállalkozni vágyók és kezdő vállalkozók körében gyakran felmerül a kérdés különböző szakmai csoportokban, hogy milyen pályázati, támogatási lehetőségeik vannak. Sajnos teljes lezárt üzleti év nélkül az opciók nagyon szűkösek, és alig másfél hét múlva, 2021. június 30-án kivezetésre kerül az egyik legnagyobb ilyen program.

A Magyar Fejlesztési Bank 2018-ban indította útjára a sokak által csak „KKV Technológia” néven ismert hitelprogramot (GINOP-8.3.5-18 MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM), 114,67 milliárd forintos kerettel. A finanszírozás technológiai korszerűsítést eredményező tárgyi eszköz-, és immateriális javak beszerzésére fordítható, 10% önerő mellett. 

Kezdő vállalkozás támogatás
 

A kölcsön összege lezárt, teljes üzleti évvel akár 1 millió HUF – 150 millió HUF között  lehetséges, de a program egyik legnagyobb előnye, hogy kezdő (teljes üzleti évvel nem rendelkező) és KATA adózású vállalkozók akár 25 millió HUF finanszírozáshoz juthatnak.

Kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződés módosítási díj nem kerül felszámításra, és a kamat mértéke 0%, az állami támogatásnak köszönhetően.

A futamidőt a Tao. szerinti amortizációs kulcs mértéke határozza meg: 50% – 2év, 14,5% – 7 év lejárat. A projekt megvalósulását segítheti még az akár 18 hónapos rendelkezésre tartási idő valamint a maximum 6 hónapos türelmi idő, így az első törlesztőrészlet eltolható 2 évvel.

Kezdő vállalkozás támogatás
 

A finanszírozható eszközöket az MFB által meghatározott, több mint 100 darabból álló VTSZ csoportokból lehet kiválasztani, mint például.: 

  • 8429 – Önjáró buldózer, homlokgyalu, földgyalu, talajegyengető, földnyeső (szkréper), lapátos kotró, exkavátor, kanalas rakodógép, döngölőgép és úthenger
  • 8458 – Fémipari eszterga (beleértve az esztergálóközpontot is)
  • 8467 – Kézi használatú szerszám, pneumatikus, hidraulikus vagy beépített elektromos vagy nem elektromos motorral működő
  • 8468 – Forrasztó-, keményforrasztó vagy hegesztőgép és készülék, vágásra alkalmas is, a 8515 vtsz. alá tartozó gép kivételével; gázzal működő gép és készülék felületi hőkezelésre 

 

Ha Ön sem szeretne lemaradni az utolsó lehetőségről, vegye fel szakértő kollégánkkal a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen, a további kérdések, előminősítés végett! Ne feledje, 2021. június 30-ig lehetséges igényt benyújtani!

Megosztás:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Pocket
Email


hiteles forrásért Csatlakozzon közösségünkhöz

Kapcsolatfelvétel

Kérdése van? Küldjön nekünk üzenetet és kollégánk mihamarabb felveszi Önnel a kapcsolatot!

Értékes naprakész információ a postaládájában

Csatlakozzon közösségünkhöz!

Az adatok bármikor szerkeszthetőek vagy törölhetőek az üzenetek alján található link segítségével vagy kérésre az [email protected] emailcímen! Tekintse meg Adatkezelési tájékoztatónkat!